Ολική Σεληνιακή Έκλειψη και το φαινόμενο Blue Red Blood Moon θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2018, στο ζώδιο του Λέοντα, ώρα Ελλάδος, 15:30 μμ. στον 2ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.

Αναμένεται να είναι αρκετά έντονη και δυναμική επηρεάζοντας την χώρα μας φέρνοντας ραγδαίες εξελίξεις. Πραγματοποιείται στην 11η μοίρα του Λέοντα,σε σύνοδο με την Ceres στην ίδια μοίρα,επηρεάζοντας τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους) που γεννήθηκαν στο 2ο δεκαήμερο.

«Ταξίδι του βασιλιά, και μετάλλαξη των πραγμάτων»

Η Σεληνη,υποδηλώνει τους λαούς, τις γυναίκες γενικά, τα πλήθη και όλα τα θέματα κοινού ή δημόσιου χαρακτήρα.
Επίσης, είναι οι άνθρωποι σε αντίθεση με τον μονάρχη, τη δημοκρατία σε αντίθεση με την αριστοκρατία, τη θάλασσα, το νερό γενικά και τα επαγγέλματα που συνδέονται με αυτό, τις καλλιέργειες, τη γη, τα ταξίδια, την παιδική μέριμνα, τις οικογενειακές μονάδες, τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Σελήνη συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας, τον ρόλο του νερού ως ενέργεια για την οικονομία μιας χώρας. Τις εθνικές διατροφικές συνήθειες και τη σημασία που δίνει μια χώρα στη διατροφή και την ευεξία.

Το Blue Blood Red Moon – δεύτερο από δύο πανσελήνους σε ένα ημερολογιακό μήνα – θα περάσει από τη σκιά της Γης στις 31 Ιανουαρίου 2018, για να μας δώσει μια ολική σεληνιακή έκλειψη. Θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από 4 ώρες. Η Ολική Έκλειψη Σελήνης της 31ης Ιανουαρίου είναι επίσης η τρίτη σε σειρά από τα δυο προηγούμενα supermoon που πραγματοποιήθηκαν.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο το φως φιλτράρει την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της έκλειψης, το μπλε φως αναπηδά από το φεγγάρι, ενώ το κόκκινο φως αντανακλάται. Για τις Η.Π.Α., η έκλειψη θα έρθει πολύ κοντά όταν το φαινόμενο θα είναι ορατό.

Είναι το πρώτο από τα δύο Blue Moons του 2018. Έτσι δεν είναι απλώς μια σεληνιακή έκλειψη, ή ένα Blue Moon, ή ένα supermoon. Είναι και τα τρία … μια τεράστια Ολική Έκλειψη Blue Blood Moon! Είναι επίσης μέρος του κύκλου Σάρου 124. Η συνολική διάρκεια της έκλειψης είναι 5 ώρες, 17 λεπτά. 

Η συνολική διάρκεια μερικής σεληνιακής έκλειψης είναι 2 ώρες, 7 λεπτά.

Την τελευταία φορά που είχαμε Blue Moon και Ολική Έκλειψη Σελήνης μαζί ήταν στις 30 Δεκεμβρίου το 1982.

Full moon: 1982 December 1 at 00:21 UTC

Full moon: 1982 December 30 at 11:33 UTC (total lunar eclipse)

Πριν από αυτό, υπήρξε μια ολική σεληνιακή έκλειψη με Blue Moon για το Ανατολικό Ημισφαίριο στον κόσμο (Ασία, Ινδονησία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) στις 30 Δεκεμβρίου 1963.

Full Moon: 1963 November 30 at 23:54 UTC

Full Moon: 1963 December 30 at 11:04 UTC (total lunar eclipse)

Πριν από αυτό, στα τέλη Μαρτίου του 1866, υπήρξε μια ολική σεληνιακή έκλειψη με Blue Moon για την Βόρεια και την Νότια Αμερική.

Full Moon: 1866 March 1 at 11:52 UTC

Full Moon: 1866 March 31 at 4:32 UTC (total lunar eclipse)

Παρεμπιπτόντως, η επόμενη έκλειψη Ολική Σεληνιακή έκλειψη με Blue Moon θα πραγματοποιηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Ιστορικά αν κοιτάξουμε πίσω, στο 1866, έχουμε την Κρητική Επανάσταση του 1866-1869 όπου υπήρξε από τις πιο σημαντικές σε μια σειρά επαναστάσεων τον 19ο αιώνα στην Κρήτη ενάντια στην Οθωμανική κυριαρχία και ήταν υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα. Παρ΄ ότι η ίδια η Επανάσταση δεν στέφθηκε με επιτυχία, το γεγονός της ανατίναξης της Μονής Αρκαδίου, που προκάλεσε το θάνατο 300 περίπου πολιορκημένων και 700 αμάχων, είχε μεγάλο αντίκτυπο στη διεθνή κοινή γνώμη ως μία από τις πτυχές του όλου Ανατολικού Ζητήματος.

Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου στην Κρήτη.

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Γεώργιος Σκούφος.

Ξεσπούν ρατσιστικές ταραχές στο Μέμφις (Τενεσσί). Από τις αρχές Μαΐου, μέχρι τις 3 Μαΐου σκοτώνονται 46 μαύροι και δύο λευκοί. Οι αναφορές περί φρικαλεοτήτων επηρέασαν την ψήφιση της 14ης τροπολογίας του Συντάγματος των Η.Π.Α.

Η Ιταλία και η Πρωσία συνάπτουν συμμαχία εναντίον της Αυστριακής Αυτοκρατορίας λίγο πριν από την έναρξη του Αυστρο-πρωσικού πολέμου.

Η ηφαιστειακή έκρηξη στην καλντέρα της Σαντορίνης αρχίζει.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών υιοθετεί συντριπτικά τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1866, την πρώτη ομοσπονδιακή νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Andrew Johnson βάζει το νομοσχέδιο στις 27 Μαρτίου και το Κογκρέσο ανατρέπει το βέτο στις 9 Απριλίου.

Ο Αλέξανδρος Β ‘της Ρωσίας δραπετεύει από μια απόπειρα δολοφονίας στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

Η τράπεζα του Λονδίνου Overend, η Gurney and Company καταρρέουν, κατακρημνίζοντας τον πανικό του 1866.

Το 1963 επίσης είναι μια σημαντική χρονιά με πλούσια γεγονότα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα που τα έχω ξανααναφέρει. Και οι δυο χρονιές συνδέονται με πολιτικές δολοφονίες και έντονα γεγονότα αλλά και φυσικές καταστροφές.

Η μία είναι η δολοφονία του Κέννεντυ και η άλλη εναντίον του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. 

Το 1963 η Ελλάδα βιώνει παλιρροϊκό κύμα ύψους 10 μέτρων σαρώνει την παραλία του Αιγίου μέχρι βάθους τριακοσίων μέτρων από την ακτή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές,τέσσερις νεκρούς και 26 τραυματίες, ενώ στην Μακεδονία και τη Θράκη τεράστιοι όγκοι νερού και πάγου κατέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία προκαλώντας πλημμύρες.

Η Ελλάδα απαντά στην Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την τουρκική αλιευτική ζώνη 12 μιλίων γιατί θίγονται ζωτικά της συμφέροντα, πέραν αυτού δε εκφράζει και έντονες επιφυλάξεις για την τουρκική μέθοδο προσδιορισμού της γραμμής αφετηρίας των μετρήσεων για τις διάφορες ζώνες, καθώς αυξάνουν σημαντικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ο διάδοχος Κωνσταντίνος και η πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας αρραβωνιάζονται στα ανάκτορα Αμάλιενμποργκ στην Κοπεγχάγη.

Έχουμε παραίτηση κυβέρνησης Καραμανλή. 

Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά του βουλευτή της Ε.Δ.Α. Γρηγόρη Λαμπράκη .

Σεισμός στα Σκόπια (Γιουγκοσλαβία) με απολογισμό 1.100 νεκρούς.

Επειδή όμως έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου,το 1964,εχουμε τη Ζανζιβαρινή Επανάσταση. Ο βασιλιάς Παύλος της Ελλάδας πεθαίνει ύστερα από βασιλεία 16 χρόνων, 11 μηνών και 5 ημερών και ο διάδοχος Κωνσταντίνος Β’ ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων.

Ο σεισμός της Μεγάλης Παρασκευής: Ο πιο ισχυρός σεισμός στην ιστορία των Η.Π.Α. χτυπά τη νοτιοκεντρική Αλάσκα, σκοτώνοντας 139 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο Άνκορεϊτζ.

Ο αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για σαμποτάζ στη Νότια Αφρική.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λίντον Τζόνσον υπογράφει νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις σε δημόσιους χώρους.

Λίγα πράγματα για το Blue Moon

Η πανσέληνος αυτή δεν είναι μόνη της…τίθεται θέμα αν όντως εχουμε Μπλε Πανσέληνο – Blue Moon; Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. Διαφορετικές ερμηνείες τοποθετούν το έξτρα φεγγάρι σε διάφορες περιόδους, ωστόσο αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται σε κάθε περίπτωση «μπλε φεγγάρι». Ο όρος έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου.

Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια. Στο άλλο άκρο υπάρχει και μια πολύ κυριολεκτική σημασία καθώς ένα φεγγάρι μπορεί πράγματι να έχει χρώμα μπλε, εξαιτίας ατμοσφαιρικών διαταραχών.

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι (όχι απαραίτητα πανσέληνος) φαίνεται στα μάτια του παρατηρητή γαλαζωπό, εξαιτίας της ύπαρξης καπνού ή μορίων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά το 1950 και, αξιοσημείωτα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, που είχε ως επακόλουθο να εμφανίζεται το φεγγάρι μπλε για μια περίοδο δύο ετών.

Ανάμεσα στα έτη 2005 και 2015 είχαμε τα παρακάτω μπλε φεγγάρια:

Α. Θεωρώντας μπλε φεγγάρι την τρίτη πανσέληνο σε μια εποχή τεσσάρων πανσελήνων:

19 Αυγούστου 2005,19 Μαΐου 2008,21 Νοεμβρίου 2010,21 Αυγούστου 2013

Β. Θεωρώντας μπλε φεγγάρι μια δεύτερη πανσέληνο σε οποιοδήποτε μήνα:

30 Ιουνίου 2007,31 Δεκεμβρίου 2009,31 Αυγούστου 2012,31 Ιουλίου 2015.

Από αστρολογικής άποψης, ένα Blue Red Blood Moon ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις σε κοσμικό επίπεδο! Το 2007, για παράδειγμα, είχαμε τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν και εκλογές.

Το 2007, Η Κύπρος υποβάλλει αίτηση για ένταξή της στην ευρωζώνη.

Το 2009, πάλι είχαμε «blue moon», και πάλι προκηρύχθηκαν εκλογές,κάτι που έγινε και το 2012.Αυτό το φαινόμενο φέρνει πάσης φύσεως πολιτικές ανατροπές.

Θεωρείται σημαντικό γεγονός και προξενεί σοβαρά γεγονότα ανάλογα στο ζώδιο που βρίσκετε.

Άρα μιλάμε για μια πολύ δυνατή πανσέληνο που θα φέρει σοβαρές εξελίξεις και θα αλλάξει τον πλανήτη. Σε κοινωνικό επίπεδο το Blue Moon θα φέρει έξαρση της εγκληματικότητας αλλά και του μεταναστευτικού, όπως είχε γίνει αντίστοιχα τις χρονιές του 1961,1999, 2007, 2009, 2012, και 2015. 

Ταυτόχρονα πυροδοτεί ακραία καιρικά φαινόμενα με σεισμούς, φωτιές, εκρήξεις ηφαιστείων και παλίρροιες.

Ιδιαίτερα για την Ευρώπη, έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να δημιουργεί όπως ήδη βλέπετε απειλές, τρομοκρατικά χτυπήματα που θα συγκλονίσουν πολλές χώρες όπως είχαμε αναφέρει τους προηγούμενους μήνες, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο,Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία Ρωσία, Ολλανδία, Αμερική, Αγγλία κτλ.

Η οικονομική αστάθεια θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και μάλιστα στον οίκο που πραγματοποιείται.

Η Αμερική θα βιώσει, όπως και βιώνει τον εξτρεμισμό και την εγκληματικότητα, καθώς και οικονομικό αδιέξοδο. Θα υπάρξουν σεισμοί σε Λος Άντζελες, Χιλή και Βραζιλία, Τουρκία, Ιαπωνία όπως επίσης και εμφύλιες διαμάχες, κοινωνικές εξεγέρσεις, έντονες ανατροπές και νέο ξέσπασμα βίας και συγκρούσεων θα βιώσουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Αμερικής ενώ θα υπάρξουν ανατροπές και στην οικονομία της Κίνας,κάτι που το έλεγα στο περυσινό Blue Moon.

Λίγες ημέρες αργότερα, το χρηματιστήριο της Κίνας άρχισε να καταρρέει. Κάποια από αυτά ήδη έχουν συμβεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξανασυμβούν.

Σημαντικό ήταν επίσης το Blue Moon το έτος 1999: Την 1η Ιανουαρίου δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Στις 13 Ιουνίου διεξάγονται οι ευρωεκλογές, ενώ στις 17 Αυγούστου μεγάλος σεισμός έπληξε την επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας με πάνω από 15.000 νεκρούς.

Στις 7 Σεπτεμβρίου είχαμε και στην Αθήνα σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με συνολικά γύρω στους 145 νεκρούς.

Με μπλε φεγγάρι είχαμε και τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενώ στις 24 Μαρτίου ξεκίνησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας.

Άρα είναι πολύ σημαντικό και ειδικά στους οίκους που πραγματοποιείτε να εχουμε πάλι τέτοια γεγονότα. Αυτό θα συμβάλλει και στην διάσπαση της Ευρώπης.

Ωστόσο σε αυτή την Ολική Σεληνιακή έκλειψη ο Κρόνος κυβερνά τον χάρτη ενώ ο Ήλιος είναι σε πτώση. 

Η διέλευση του Κρόνου στον Αιγόκερω είναι πολύ σημαντικη και μας προσγειώνει απότομα. Η ευθυγράμμιση που ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω, φέρνει σκάνδαλα, προδοσίες, πολιτικές δολοφονίες, σεισμούς,όπως αυτή που έγινε μια μέρα πριν την Νέα Σελήνη, που δολοφόνησαν στο Κόσοβο τον Σέρβο πολιτικό Όλιβερ Ιβάνοβιτς – Τον εκτέλεσαν ένοπλοι μέσα από αυτοκίνητο.

Η ευθυγράμμιση στον Αιγόκερω έδωσε σεισμούς στην Ελλάδα, αφού την ώρα του σεισμού, η ευθυγράμμιση επηρέασε τον 4ο οίκο της γι αυτό και ήταν επιφανειακός.

Όμως με την έκλειψη η σεισμική δραστηριότητα δεν τελείωσε εδώ αφού επηρεάζει ξανά τον τον 4ο οίκο της.

Επίσης είχαμε μεγάλες απώλειες, ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα,τις ήμερες της ευθυγράμμισης, η τραγουδίστρια των Cranberries,και άνθρωποι του δημοσιογραφικού χώρου. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα φύγουν,σημαντικές προσωπικότητες που σημάδεψαν την 7η τέχνη και το πολιτικό σύστημα.

Στο Μακεδονικό που απορρέει από την πανσέληνο Ιανουαρίου, όποια και να είναι η εξέλιξη θα φέρει ανάφλεξη στα Βαλκάνια,κάτι που φαινόταν ήδη από το 2015, με την Έκλειψη Σελήνης να επηρεάζει τον 8ο οίκο των Σκοπίων.Ο χάρτης αυτός από μόνος του έχει διαλυτικούς άξονες, και η Σεληνιακή έκλειψη εμποδίζει τα σχέδια κάποιων, ενώ φέρνει αναποδογυρίσματα και απρόβλεπτες καταστάσεις στη Βαλκανική χερσόνησο, ενώ εμπλέκονται και άξονες επιθετικότητας, βίας και πόλεμου.

Αντίθετα βλέπουμε την επανεμφάνιση του Καραμανλή, ενώ οι διελεύσεις υποστηρίζουν πλήρως την ολική επιστροφή του.

Ο πλανήτης της εξουσίας στον Αιγόκερω, έχει ιδιαίτερη ισχύ αφού είναι σπίτι του το ζώδιο αυτό, δηλαδή σε απόλυτη κυριαρχία. Άλλωστε η ευθυγράμμιση, και ο Κρόνος θα φέρουν ριζικές αλλαγές στο πολιτικο σύστημα τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, επηρεάζει με αρνητικό τρόπο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που θα έρθει αντιμέτωπος με τον λαό του.

Η ευθυγράμμιση δημιουργεί πολιτική κρίση και οικονομική, και χρηματιστηριακή όπως θα δείτε για άλλη μια φορά. Φαίνεται ότι τελικά βγαίνει, με ανατροπές να έρχονται στα Βαλκάνια, ανατροπή ηγεσίας στο Ιράν, και ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που δημιουργεί η Νέα Σελήνη Ιανουαρίου.

Η Ολική Έκλειψη Σελήνης θα είναι ορατή και θα επηρεάσει τις εξής χώρες

Βόρεια / Ανατολική Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Βόρεια / Ανατολική Αφρική, Βόρεια Αμερική, Βορειοδυτική Νότια Αμερική, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός Ωκεανός, Αρκτική, Ανταρκτική.

Θα είναι ορατή από τις εξής πόλεις:

 • Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ
 • Πόλη του Μεξικού, Ciudad de México, Μεξικό
 • Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
 • Ντάκα, Μπαγκλαντές
 • Τόκιο, Ιαπωνία
 • Πεκίνο, Δήμος Πεκίνου, Κίνα
 • Τζακάρτα, Ινδονησία
 • Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
 • Yangon, Μιανμάρ
 • Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία
 • Σεούλ, Νότια Κορέα
 • Νέο Δελχί, Δελχί, Ινδία
 • Σαγκάη, Δήμος Σαγκάη, Κίνα
 • Χονολουλού, Χαβάη, ΗΠΑ
 • Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
 • Καλκούτα, Δυτική Βεγγάλη, Ινδία
 • Μανίλα, Φιλιππίνες
 • Μελβούρνη, Βικτώρια, Αυστραλία
 • Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
 • Μόσχα, Ρωσία

Οι παρακάτω πόλεις θα δουν την Έκλειψη ως μερική Έκλειψη

 • Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
 • Αβάνα, Κούβα
 • Ουάσιγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια, ΗΠΑ
 • Γουατεμάλα, Γουατεμάλα
 • Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ
 • Άγκυρα, Τουρκία

Και εμείς θα έχουμε μια ορατότητα της Έκλειψης στο 69%, 4 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα, στις 5:55 μμ.

Ο Λέων είναι ένα ζώδιο ηγετικό, συμβολίζει τα παιδιά,την διασκέδαση,την καλοπέραση, παίρνει ρίσκα και συμβολίζει το χρυσό. Φανταστείτε λοιπόν, με αυτή την οικονομική πολιτική που ακολουθείται σε όλο τον κόσμο πλέον, του Λέοντα δεν του αρέσει, αφού είναι ένα ζώδιο βασιλικό που του αρέσει να καλοπερνάει, και ενεργοποιείται κατά κάποιο τρόπο, όπου επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων που δεν περνάει καλά καθόλου,με όλα αυτά που συμβαίνουν. Ο Λέων που ο προσωπικός του πλανήτης είναι ο Ήλιος,σ υμβολίζει το Εγώ, αλλά είναι και ένα ζώδιο γενναιόδωρο αλλά και απαιτητικό. Αυτή είναι μια απλή και λογική σκέψη, που μπορεί να σκεφτεί οποιοσδήποτε.

Από τις πρώτες ήμερες του 2018, οι σεληνιακές φάσεις επικεντρώθηκαν στον άξονα οικονομίας όπου θα υπάρξουν σημαντικές ανατροπές.

Η σεληνιακή έκλειψη Ιανουαρίου είναι σε μια εξαιρετικά στενή ευθυγράμμιση με την Ceres στον 2 οίκο που συνδέεται με το χρήμα, τις τράπεζες, το νόμισμα και αυτός θα είναι ο χώρος όπου θα δημιουργηθούν οι ανατροπές. Να δούμε λίγο πρώτα ποια είναι η σημασία της. Η Σελήνη κυβερνά τις γυναίκες και όλα τα παραπάνω θέματα που αναφέραμε, και την παραδοσιακή μητρότητα, ενώ η Ceres κυβερνά τις ανεξάρτητες γυναίκες και τη σύγχρονη μητρότητα.

Η Ceres, Δήμητρα δηλαδή στα ελληνικά, ήταν ο πρώτος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε το 1801 και ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν στην ελληνική μυθολογία, η ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα της καλλιέργειας δηλαδή της γεωργίας, αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας αυτού συνέπεια των οποίων ήταν να θεωρείται και προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας των ανθρώπων. Ήταν Ολύμπια (κύρια) θεότητα.

Η Δήμητρα ήταν κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Αδερφή της Ήρας, της Εστίας, του Δία και του Ποσειδώνα. Η γέννηση της ακολούθησε την ίδια μοίρα με των αδερφών της. Ο Κρόνος κατάπινε τα παιδιά τους μόλις γεννιόντουσαν από φόβο μην του πάρουν το θρόνο. Η Ρέα μην αντέχοντας άλλο να χάνει τα παιδιά της, βοήθησε τον μικρότερο, τον Δία, να εκθρονίσει τον Κρόνο με ένα τέχνασμα και να ελευθερώσει τα αδέρφια του από την κοιλιά του πατέρα τους.

Η Δήμητρα ήταν θεά που δεν ήταν γνωστή για τους έρωτές της. Ήταν απόμακρη και ακατάδεκτη, γι΄αυτό και οι εραστές της ήταν ολιγάριθμοι. Πρώτοι διεκδικητές της υπήρξαν τα αδέρφια της. Πρώτος ο Δίας, μεταμορφώθηκε σε ταύρο για να ζευγαρώσει μαζί της. Ακολούθησε ο έρωτας του Ποσειδώνα για τη θεά. Η Δήμητρα για να γλυτώσει από την πολιορκία του μεταμορφώθηκε σε φοράδα και κρύφτηκε ανάμεσα στα βασιλικά κοπάδια του Όκνιου, γιου του Απόλλωνα.

Μόλις ο Ποσειδώνας το αντιλήφθηκε μεταμορφώθηκε σε άλογο και κατάφερε τελικά να ζευγαρώσει μαζί της. Καρποί αυτής της συνεύρεσης ήταν μία κόρη, η Δέσποινα, το όνομα της οποίας δεν έπρεπε ποτέ να προφέρεται, και ένα άλογο με φτερά και μαύρη χαίτη, ο Αρίων. Η οργή της Δήμητρας για τον βιασμό της από τον Ποσειδώνα, της έδωσε το προσωνύμιο Ερινύα. Ο Δίας για να την κατευνάσει έστειλε τις Νύμφες να την λούσουν στον ποταμό Λάδωνα, παίρνοντας έτσι το όνομα Λουσία.

Ο τρίτος γνωστός εραστής της Δήμητρας ήταν ένας θνητός, ο Ιασίωνας, τον οποίο η θεά ερωτεύτηκε παράφορα. Υπάρχουν δύο εκδοχές για τη γνωριμία τους. Η πρώτη τους θέλει να γνωρίζονται στους γάμους του Κάδμου και της Αρμονίας. Η δεύτερη και επικρατέστερη, στην Κρήτη, στο βουνό Ίδη όπου ο Ιασίωνας κυνηγούσε. Και οι δύο εκδοχές πάντως καταλήγουν στην ερωτική συνεύρεση της θεάς και του θνητού σε έναν αγρό που είχε οργωθεί τρεις φορές. Λίγο καιρό μετά η θεά γέννησε τον Πλούτο που χάριζε στους ανθρώπους πλούτη και αφθονία.

Η Δήμητρα και η κόρη της Περσεφόνη ήταν οι κεντρικοί χαρακτήρες στα Ελευσίνια μυστήρια και πιθανότατα ήταν θεότητες που λατρευόντουσαν πριν από το Δωδεκάθεο. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δύο θεότητες συγχέονται ή θεωρούνται μια θεά με δύο πρόσωπα.

Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα θεό του Άδη, είχε ως αποτέλεσμα τον μαρασμό της Δήμητρας. Εγκατέλειψε τον Όλυμπο και άρχισε να περιπλανιέται μαυροφορεμένη και βουβή ανάμεσα στους ανθρώπους ψάχνοντας την Περσεφόνη. Τα νιάτα και το κάλλος της αντικατέστησαν τα γκρίζα μαλλιά και το πένθος.

Σύμβολα της Δήμητρας ήταν οι γερανοί, το στάχυ, ο νάρκισσος, η μυρτιά και ο κρόκος. Οι μέλισσες θεωρούντο ιέρειες της και στις θυσίες προς τιμήν της προσέφεραν ταύρους, μοσχάρια και μέλι.

Συμβολίζει επίσης τις ισχυρές προστατευτικές δυνάμεις που προωθούν την ανάπτυξη αν έχει θετικές όψεις. Η γεωργία και οι απλοί εργαζόμενοι φαίνεται να υπάγονται στην κατά κύριο λόγο κυριαρχία της Ceres.

Στην πολιτική αστρολογία, η Ceres συμβολίζει την ευημερία των απλών ανθρώπων και η έρευνα έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα βασικά σύμβολα του πνεύματος και αλλά της πρακτικής δημοκρατίας. Φανταστείτε μια έκλειψη στον 2 οίκο για τι μιλάμε.

Σε συναστριες, η Ceres είναι πολύ σημαντικό και δείχνει την ικανότητα των ανθρώπων να φροντίζουν ο ένας τον άλλον, με βάση τη βαθιά καλή θέληση ή την αληθινή αγάπη. Η «αγάπη-καλοσύνη» είναι μια πολύ καλή λέξη-κλειδί για να περιγράψει την επιρροή της Ceres. Συνδέεται επίσης όμως και με θέματα τροφής και διατροφής, και η Ceres μπορεί να είναι ένας παράγοντας σε ένα ωροσκόπιο όπου υπάρχουν διατροφικές διαταραχές ή προβλήματα με τον έλεγχο θερμίδων.

Μια άλλη όψη της σκιώδους πλευράς της Ceres είναι ότι δίνει την τάση να πνίγει την αγάπη της και τα συναισθήματά της και μπορεί να υπάρχουν ζητήματα γύρω από το χωρισμό από τους αγαπημένους. Ωστόσο, η θετική πλευρά της Ceres είναι πραγματικά πολύ ευμενής και φαίνεται να δουλεύει για να καταστήσει το σύμπαν ένα πιο αποδεκτό, αρμονικό και αγαπητό μέρος.

Η Δήμητρα όμως αν έχει αρνητικές όψεις μπορεί να συνδέεται με την παγκόσμια λιμοκτονία.

Η Σεληνιακή έκλειψη θα εστιάσει την προσοχή στις ανύπαντρες και τις εργαζόμενες μητέρες. Η γυναίκα, η μητέρα, η οικογένεια, είναι αυτή που επηρεάζεται περισσότερο. Οι εργαζόμενες μητέρες είναι πράγματι σούπερ ήρωες. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των γυναικών είναι σημαντικά θέματα της σεληνιακής έκλειψης αφού στον 8 οίκο απέναντι έχει και την Juno.

Οι κοινωνικές και οι πολιτικές συζητήσεις σε αυτή τη φάση ίσως να περιλαμβάνουν τη γονική μέριμνα, δικαιώματα επιμέλειας, άδεια μητρότητας, φύλαξη παιδιών και ίση αμοιβή η ακόμα και την ίδια την τροφή. Σίγουρα θα επηρεάζει την γεννητικότητα συν όλα τα άλλα.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι υπό την επιρροή σεληνιακών φάσεων του Ιανουαρίου ψηφίζονται πολυνομοσχέδια που τσεκουρώνουν τα επιδόματα. Ο Λέων κυβερνά τον 5 οίκο, τα παιδιά, την δημιουργία,τους νέους.

Η Juno στον 8ο οίκο εκθέτει κάθε ανισότητα ή αδικία που συμβαίνει. Οι δυσαρμονικές όψεις που υπάρχουν καθιστούν τους ανθρώπους ευάλωτους και ανίσχυρους στα γεγονότα που συμβαίνουν.

Η ολική σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει ακόμη και την ιδιωτική σας ζωή.Ο Ήλιος απέναντι από τη σελήνη, δείχνει πάντα ότι συναισθήματα και ένστικτα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους.

Η σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου σηματοδοτεί το τέλος μιας φάσης έκλειψης που ξεκίνησε με την σεληνιακή έκλειψη της 7 Αυγούστου 2017 στον Υδροχόο. Αυτή η νέα φάση έκλειψης θα περιλαμβάνει την ηλιακή έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι την ηλιακή έκλειψη στις 12 Ιουλίου 2018.

Η σεληνιακή έκλειψη στις 31 Ιανουαρίου 2018 πέφτει στην 11 ° 37 μοιρα του Λεοντα. Ωστόσο, λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών, αυτή η έκλειψη βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου.

Η Σεληνιακή έκλειψη κάθεται ανάμεσα σε δύο σταθερά αστέρια στον αστερισμό του Καρκίνου. Στις 08 ° 58 ‘του Λέοντα είναι το σταθερό αστέρι Asellus Australis στο καβούκι του Καρκίνου. Στις 13 ° 53 ‘του Λέοντα είναι το σταθερό αστέρι Acubens στα νύχια του καβουριού. Εάν πιστεύετε ότι η αστρολογία λειτουργεί με βάση την αρχή «όπως πάνω, έτσι και κάτω», τότε αυτή είναι μια σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο περισσότερο από μια σεληνιακή έκλειψη σεληνιακού στον Λέοντα θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος.

Στο κάτω κάτω της γραφής, η αστρολογική σημασία των Αστερισμών μεταφέρθηκε σταδιακά στο νεοδημιουργημένο Ζωδιακό πριν από 2.000 χρόνια. Ο αρχικός ζωδιακός προοριζόταν μόνο να είναι ένα σύστημα συντεταγμένων, «μια βολική συσκευή ουράνιας μέτρησης, που δεν σχετίζεται με την αστρολογική δραστηριότητα.»

Asellus Australis σε σύνοδο με τη Σεληνιακή Έκλειψη σηματοδοτεί: Κακή υγεία, ελαττωματική όραση, ακοή ή ομιλία. Είναι όμως δυσμενής για επιχειρηματικές υποθέσεις, την οικονομία, απώλεια φίλων και προβλήματα μέσω των εχθρών.

Από την άλλη το σταθερό αστέρι Acubens είναι φύσης Κρόνου και του Ερμή. Έχει ονομαστεί «η στέγαση ενός κρησφύγετου», και δείχνει δραστηριότητα, μοχθηρία αλλά και δηλητηριάσεις, κάνοντας τους ανθρώπους ψεύτες και εγκληματίες. Φανταστείτε την ακριβής σημασία του όταν μιλάμε για ανθρώπους που κυβερνούν την οικονομία του πλανήτη η μιας χώρας, αλλά και ελέγχουν τις πηγές ενέργειας η την παραγωγή τροφίμων κτλ.

Ο Acubens είναι όπως η Αφροδίτη, αλλά βρίσκεται στο νύχι του Καρκίνου και φανερώνει κακία και δηλητηρίαση είτε κυριολεκτικά είτε μέσω πράξεων και νόμων (Monsanto).

Ο Acubens, ως κύριος αστερισμός του Καρκίνου, που, έχει Αρειανή φύση και ίσως να μην έχει σύνοδο με τον Κρόνο, αλλά ο χάρτης κυβερνάται από τον Κρόνο, όπου η επιρροή του είναι ισχυρή, και δίνει μια μη ισορροπημένη και πικρή φύση. Με κάποιους άλλους πλανήτες σηματοδοτεί έλλειψη ζάχαρης η προβλήματα στα νεφρά.

Ο αστερισμός του Καρκίνου είναι σημαντικός, όμως προκαλεί καταιγίδες, λιμό και ακρίδες. Ακούγεται πολύ βιβλικό αυτό όλο. Ενώ σκεφτόμαστε τον αστερισμό του Καρκίνου, σίγουρα το μυαλό μας πάει στο νερό, ως ενέργεια η την δηλητηρίαση του και τον έλεγχο αυτού. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε ότι έχει σχέση με την τροφή, την στέγαση, τη μητρότητα, την ασφάλεια και τις αξίες.

Συνήθως φέρνει, σημαντικές απογοητεύσεις στη ζωή, αλλά και δοκιμασίες και προβλήματα, υποδεικνύεται ψυχική ταλαιπωρία, απώλεια, αντίθεση, διαμάχες και εξαπάτηση. Σύμφωνα με την εμπειρία του Elsbeth Ebertin, αυτή είναι μια περίπτωση, ιδίως εάν τα άτομα αυτά έχουν μια κοινωνική θέση ή είναι πολιτικά ενεργά η και ακόμα ελέγχουν σημαντικούς συντελεστές στην οικονομία.

Η σύνοδος Σελήνης-Ceres είναι πολύ στενή και αρκετά δυνατή στον 2ο οίκο, και η σελήνη συμβολίζει τα συναισθήματα, το υποσυνείδητο, τις συνήθειες, την μνήμη αλλωστε και το νερό έχει μνήμη, τις διαθέσεις,τη μητέρα, τα μητρικά ένστικτα, τη φροντίδα, το σπίτι και την ανάγκη σας για ασφάλεια.

Ο μικρός πλανήτης Ceres ρυθμίζει επίσης και τη μητρική αγάπη, τα γυναικεία αναπαραγωγικά ζητήματα, τους οικογενειακούς δεσμούς και τις σχέσεις. Αντιπροσωπεύει τις ανεξάρτητες γυναίκες και ανύπαντρους γονείς. Ως θεά σιτηρών, ρυθμίζει την καλλιέργεια φυτών και καλλιεργειών τροφίμων, τη συγκομιδή, τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον.

Η σεληνιακή έκλειψη θα επικεντρώσει την προσοχή στα πολικά αντίθετα της μητρότητας. Η Σελήνη ρυθμίζει την παραδοσιακή μητρότητα, όπου η μητέρα μένει σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά. Πολλές γυναίκες αγαπούν να μένουν στο σπίτι ενώ ο άντρας πηγαίνει για να δουλέψει. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός παντρεμένων γυναικών και μητέρων επιθυμούν μεγαλύτερη ελευθερία να κερδίσουν το δικό τους μισθό.

Μερικές φορές τα ανθρώπινα δικαιώματά τους ελέγχονται αυστηρά από τους συζύγους, τους γονείς, τους νόμους και τις θρησκείες. Ορισμένες γυναίκες φοβούνται να εγκαταλείψουν ή να είναι ελεύθερες μητέρες λόγω του κοινωνικού στιγματισμού ή της έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης. Σε ορισμένες συντηρητικές θρησκευτικές κουλτούρες και χώρες, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν βασανιστήρια και δολοφονίες επειδή θέλουν να χωρίσουν ή να αρέσουν στον «λάθος» άνθρωπο.

Ίσως η έκλειψη φωτίσει τα δύο άκρα, η τα θέματα αυτά που αναφέραμε, όσο αφορά την γονική μέριμνα, το νερό, τη πείνα, την μόλυνση, ως μείζων πολιτικό ζήτημα εν όψει ραγδαίων εξελίξεων στον πλανήτη η να φέρει δυσάρεστα γεγονότα που να συνάδουν με τα παραπάνω. Η εικόνα ίσως να έχει ως εξής, η συντηρητική κυβέρνηση τιμωρεί οικονομικά τους απλούς γονείς ως έναν τρόπο κοινωνικής μηχανικής. Αναμείνετε πολιτικές και νομικές συζητήσεις υψηλού προφίλ σχετικά με τις προνομιακές συμφωνίες, την άδεια μητρότητας, τα επιδόματα αλλά και την παιδική μέριμνα και την ισότητα των αμοιβών, την ανισότητα στα πολιτικά δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα στέγασης και τροφής στους αδυνάτους.

Μια άλλη πολικότητα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε είναι η επιμέλεια των παιδιών. Μετά το χωρισμό υπάρχει συχνά διαφωνία σχετικά με την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων και των οικονομικών. Η εξεύρεση ισορροπίας θα λάβει κάποιες παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, η στενή συνοδος μεταξύ Σελήνης και Ceres δίνει το πλεονέκτημα να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια οικογενειακού δικαίου.

Η Σελήνη ή Ceres ή και οι δύο αντιπροσωπεύουν τις γυναίκες, τις μητέρες,τις εργαζόμενες γυναίκες και τους ελευθέρους γονείς. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τους κυρίαρχους άνδρες, πολιτικούς και τις θρησκείες. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει επίσης τον ρόλο του παρόχου σε αντίθεση με τον ανατρέφων. Έτσι, η εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ εργασίας και οικογένειας θα είναι ένα άλλο θέμα.

Η Σεληνιακή Έκλειψη σχηματίζει όψη κουινκαξ με τον Ποσειδώνα. Αυτή η τεταμένη όψη θα μας κάνει ακόμα πιο ευαίσθητους. Πολλά συγκρουόμενα συναισθήματα και συμφέροντα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και αύξηση εντάσεων για πολλά θέματα που αντιπροσωπεύει ο 9 οίκος, όπως θρησκεία,δικαιοσύνη, εξωτερική πολιτική, εμπόριο και συμφωνίες. Αυτη η ένταση θα συνεχίζει να αυξάνεται, και θα φτάσει σε σημείο ανατροπής όταν πρέπει είτε να ξεφύγετε είτε να καταρρεύσετε, και ισχύει για την πολιτική.

Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί εξαιτίας εθισμού, μολυσματικών ασθενειών, λανθασμένης διάγνωσης ή δηλητηρίασης. Η παράνοια και η υποψία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δυσπιστία και την δηλητηρίαση μιας σχέσης η ενός πληθυσμού.Η όψη αυτή σημαίνει ότι μπορεί να υποφέρετε ακόμη και από κουτσομπολιά, σκάνδαλο, προδοσία, απώλεια ή απογοήτευση είναι τα χαρακτηριστικά της όψης.

Σκάνδαλα , προδοσία, απώλειες σε σχέση με τα θέματα που εκθέτει η Ceres.

Είναι καιρός να κοιτάξετε προσεκτικά για να δείτε αν έχετε τη σωστή ισορροπία στη ζωή σας. Ισορροπία μεταξύ οικογένειας και εργασίας, των παιδιών και της καριέρας σας , ή μεταξύ της φροντίδας και της φροντίδας άλλων.

Το κλειδί για την εξεύρεση της σωστής ισορροπίας είναι η εμπιστοσύνη και η πίστη στον εαυτό σας και στο σύστημα πεποιθήσεων σας. Βέβαια και η αντίθεση Σελήνης -Αφροδίτης που υπήρχε και στην υπερπανσέληνο στις 2 Ιανουαρίου, συνεχίζει να υπάρχει και εδώ στον άξονα οικονομίας.

Κάτι πολύ σημαντικό για να το καταλάβουμε ακόμη περισσότερο είναι ότι η Έκλειψη της 31 Ιανουαρίου, είναι ευθυγραμμισμένη με το μικρό αστέρι Alpha Lynx στον αστερισμό του Lynxus.

Ο θρύλος λέει ότι αυτή η γάτα ήταν αρχικά ο βασιλιάς Λύγκας που μετατράπηκε σε ερυθρό λύγκα από την Ceres επειδή «αρνήθηκε να διδάξει την τέχνη της γεωργίας στο λαό του». Φαίνεται ότι ο αλαζονικός βασιλιάς ζήλευε τη δύναμη της θεάς των σιτηρών πάνω στη φύση, οπότε σκότωσε τον μεγαλύτερο και πιο σεβαστό αγρότη της. Αυτή ήταν η τιμωρία του βασιλιά Λύγκα, που δεν μπορούσε να λάμψει. Είναι ενδιαφέρον ότι έχουμε άλλη μια άλλη σύνδεση με την Ceres εδώ, που ενεργοποιεί την περαιτέρω ανάγκη για τον σεβασμό στην φύση και του φυσικού δικαίου.

Ωστόσο, η έκλειψη σελήνης με την Ceres υποστηρίζει τους οικολόγους, τους θεραπευτές, τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς αλλά και την πολύ ισχυρή ηθική. Η επιρροή μιας σεληνιακής έκλειψης μπορεί να διαρκέσει μέχρι τέσσερις μήνες. Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι παράξενη και σκοτεινή, αλλά και καθαριστική, με θετικές όψεις για κάποιους θα μπορούσε να είναι και θεραπευτική ή μια νέα αρχή.

Οι εκλείψεις έχουν κακή φήμη επειδή οι άνθρωποι είναι πλάσματα ευαίσθητα με συνήθειες και αναστατώνονται από το απροσδόκητο. Μια σεληνιακή έκλειψη θα μπορούσε να είναι πραγματικά ηφαιστειώδης, μια βίαιη ενέργεια που χρειάζεται απελπισμένα να καθαρίσει το θολό τοπίο, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Οι σεληνιακές εκλείψεις είναι εξαιρετικά συναισθηματικές περίοδοι, γι ‘αυτό πρέπει πραγματικά να καθίσουμε ήσυχα και να ακούσουμε τι έρχεται, γιατί τα συναισθήματά μας είναι το ψυχικό μας βαρόμετρο. Ξεκουράστε τα μάτια σας αν έχετε πρόβλημα με την όραση γύρω από της ημέρες της έκλειψης. Μην φοβάστε τα δάκρυα, είναι ένας τρόπος καθαρισμού.

Η Έκλειψη φέρνει θέματα που συνδέονται με την ίδια την φύση και τον πολιτισμό μας.

Ορισμένες πτυχές του πολιτισμού μας σήμερα είναι πράγματι «άρρωστες».

Η Αφροδίτη, αν προσέξετε στον χάρτη είναι σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον 8 οίκοόπου έχει την τάση  να αναδείξει τη χειρότερη πλευρά του πλανήτη που αγγίζει, δηλαδή έλλειψη διπλωματίας, πόλεμο, οικονομική αστάθεια και δυσχέρεια ,έλλειψη τρυφερότητας στις σχέσεις και ισορροπίας στα πράγματα και ότι χειρότερο σε θέματα οικονομικά 2-8 οίκου, που είναι ένα μείζον θέμα, που συνδέεται με την εθνική οικονομία, τράπεζες, συντάξεις, ασφάλεια, χρέη.

Έτσι αυτή η Αφροδίτη μπορεί να είναι μάταιη, ναρκισσιστική και ρηχή. Είναι η χειρότερη φάση για να κάνετε μια σχέση επίσης!

Η Έκλειψη Σελήνης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά με ένα τελείως λαϊκό όρο, με μια απλή λέξη “σκ…α’, και σηματοδοτεί μια πολύ δυσχερή κατάσταση.Φανταστείτε όταν μπει ο Ουρανος στον Ταύρο την άνοιξη.
Η Σεληνιακή Έκλειψη πραγματοποιείται στον 4ο οίκο της Ελλάδος και επηρεάζει την κυβέρνηση.Ο Κρόνος στον Αιγόκερω στον 8 οίκο της. Ο 4ος οίκος συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες, τη γεωργία, είναι οι σοδειές και τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις ορυχεία, δημόσια κτίρια, καθώς και το κόμμα της αντιπολίτευσης. Τους νομούς και τα δημαρχεία, τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Τα υπουργεία Ανάπτυξης, Γεωργίας.

Εδώ έχουμε αντίθεση Σελήνης –Ηλίου, που αυξάνει την αντιπαράθεση αντιπολίτευσης και κυβέρνησης. Η Σεληνιακή Έκλειψη είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό της χώρας μας, ο λαός σε αντίθεση με την κυβέρνηση, φέρνοντας αναταραχές, ανοίγει την αυλαία φέρνοντας εκλογές, προβλήματα στις πολιτικές συνεργασίες, εντάσεις, αναστατώσεις, ενώ και η αντίθεση Ηλίου-Κρόνου δείχνει ότι η κατάσταση είναι αρκετά εύθραυστη, και ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο.

Η αντίθεση Ηλίου-Κρόνου μπορεί να φέρει ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα ακόμα και την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Κρόνο και η σύνοδος Δια-Κρόνου, εμποδίζει την δήθεν ανάπτυξη του Αλέξη Τσίπρα. Το απειλητικό τετράγωνο Ερμή-Άρη συντελεί ώστε να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, με γειτονικές χώρες, δικαιοσύνης και θρησκείας.

Το τετράγωνο Κρόνου -Πλούτωνα δείχνει βίαιες τάσεις, παραιτήσεις, κατάλυση της εξουσίας και δικτατορία μεταξύ 8-11 οίκου με τα μέτρα που επιβάλλονται. Το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα, σηματοδοτεί επίσης ακραίο κρύο, παγετώνα, η απώλεια του ηθικού και ακραία κατάθλιψη πολλών. Ο πρωθυπουργός θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο για άλλη μια φορά με αυτή την όψη.

Το τετράγωνο Αρη-Ποσειδώνα και Ουρανού, συνδέονται βέβαια με απώλειες, αδυναμία, έλλειψη προγραμματισμού, βλάβες, ζημιές, αλλά και αυτά που μας λέει η κυβέρνηση δεν έχουν καμμία βάση και σοβαρότητα.

Η αντίθεση Ποσειδώνα-Βορείου δεσμού, επηρεάζει την ελληνική κοινωνία, όπου συνδέεται με την εξαπάτηση και εκμετάλλευση του, την πλήρη απογοήτευση και την στέρηση.

Η Σεληνιακή έκλειψη τετραγωνίζει την Ceres, είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο, τον Ουρανό και MC.Αυτό δείχνει ότι ο λαός απειλείται σοβαρά με όλα τα παραπάνω θέματα που φέρνει στην επιφανεια η έκλειψη,τραυματίζοντας σοβαρά την οικονομία, και τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων. Ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να πλήξουν την χώρα, όπως καταστροφικοί άνεμοι, κεραυνοί, φωτιές, πλημμύρες.

Από την άλλη μεριά, η Ceres, για το Κυπριακό κράτος δουλεύει με θετικές όψεις Σελήνης και άλλων πλανητών, εξάγωνων, σηματοδοτώντας τις προσπάθειες που γίνονται για ανάπτυξη και ευημερία του λαού, υπό την επιρροή του τριγώνου Δια-Ουρανού. Από αυτό που κινδυνεύει είναι οι πολεμικές ενέργειες εναντίον της απο γειτονικες χώρες, καθώς και ο διελαύνων Άρης επηρεάζει τον 6ο οίκο της.

 

Ας δούμε τα σημαντικότερα μεσοδιαστήματα για την χώρα μας, από την έκλειψη:

Αφροδίτη-Δίας-Κρόνος-κατεστραμμένες ελπίδες, έλλειψη προσαρμογής, προβλήματα, προσγείωση στην πραγματικότητα.

Ουρανός-Ποσειδώνας-Κρόνος-καταπίεση ,αστάθεια, οδυνηρή απώλεια, λύπη , πένθος εξαιτίας ενός θανάτου.

Κρόνος-Πλούτωνας-MCη επιθυμία να βγούμε από δύσκολες καταστάσεις, αυστηρότητα, μονόπλευρες διαθέσεις και αυτοθυσία.

Άρης-Ποσειδώνας-Ωροσκόπος-αδυναμία, θλίψη, ο τερματισμός ενώσεων και συνεργασιών.

Σελήνη -Κρόνος- Ωροσκόπος– εμπόδια στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Πένθος, στέρηση και απώλεια.

ΉλιοςΚρόνος-Ωροσκόπος- δυσκολίες, εμπόδια, φόβος στο περιβάλλον.

ΚρόνοςΒόρειος ΔεσμόςΟυρανός-επαναστατικότητα για ελευθέρια, βίαιη σύγκρουση, λύπη, πένθος, απώλεια.

Αφροδίτη-ΚρόνοςΟυρανός-αναταραχές, μεγάλες εντάσεις.

Σελήνη-Ουρανός-MC– εκρήξεις, αναταραχές, αναστάτωση.

Άρης-Ουρανός-Βόρειος δεσμός– ξαφνικά γεγονότα, εκτέλεση ασυνήθιστου τολμήματος η επιχείρησης.

Ουρανός-Άρης-MCδιαμάχες, βια, έλλειψη αυτοελέγχου, φασαρίες.

Δίας-ΚρόνοςΠοσειδώνας απώλειες, Πόλεμος, καταστροφές από νερό και αέρια.

Ερμής-Ουρανός-Ποσειδώνας– Αποκαλύψεις, προβλήματα, αρπαγή.

Ας δούμε και τους χρησμούς της Ουράνιαν για την Ελλάδα:

 • Αντίσταση στα εμπόδια- Υπερβολικές επιβαρύνσεις ή χειρότερη υπέρβαση – Ώρες θανάτου
 • Μη αναμενόμενες ανακοινώσεις – Συζητήσεις σχετικά με γεγονότα – τηλεφωνικές κλήσεις –  ειδήσεις που φέρνουν αναστάτωση και Νευρικότητα
 • Διλήμματα – εξαπάτηση – αναστάτωση – Απροσδόκητη αστάθεια – Ξαφνική σύγχυση – Ξαφνικές απορρίψεις – Εσωτερικό χάος
 • Εκτεταμένη ανάφλεξη – Εκτεταμένοι πυροβολισμοί – Εξάπλωση πυρκαγιάς
 • Ζημίες που σχετίζονται με συνεργασίες -Ζημίες ή τραυματισμοί – ανησυχία ή φόβοι – Θλίψη ή κατάθλιψη
 • Σημαντικές μεταβολές μεγάλου αντίκτυπου – Ισχυρά πολιτικά μέτρα – μετατροπές – Δυνατές αναπροσαρμογές, αναδιαρθρώσεις ή ψηφίσματα – Αναγκαστικά πολιτικά μέτρα
 • Κοινωνικές ανεπάρκειες
 • Γνώση σκοτεινών ή μυστικών πληροφοριών – Θύματα ή απώλειες – λανθασμένες ιδέες – μομφή ως αιρετικός
 • Καταστάσεις που φέρνουν αναστάτωση ή συγκλονιστικές καταστάσεις- Πίεση ή άγχος στο περιβάλλον
 • Αγώνες ή μάχες που σχετίζονται με συνεργασίες – Εγκληματικές συνεργασίες
 • Κρατικά μέτρα – κινήσεις Αστυνομίας – αυθαίρετη συμπεριφορά
 • Ξαφνικές αποχωρήσεις ή αποστασιοποίηση — ξαφνική έξοδος – Ξαφνικά προβλήματα – απρόβλεπτα προβλήματα – Συνεχής ένταση με τους εταίρους – Διαφορές – κρίσεις – απαιτητικές συνθήκες. Απαλλαγή από τους εταίρους – Ψυχρότητα στις σχέσεις – Υπερβολικές επιβαρύνσεις που οδηγούν σε μια συντριπτική κατάσταση.
 • Συγκλονιστικά δημόσια γεγονότα-Θάνατοι που σχετίζονται ειδικά με τις γυναίκες – Καταστροφή- Δημόσιος εκφοβισμός με βία
 • Οικονομικές διαταραχές ή αναστάτωση που αφορούν ειδικά τις γυναίκες ή τον λαό.
 • Τεχνολογία που αφορά τους μειονοτικούς πληθυσμούς ή έθνη
 • Μη αναμενόμενα προβλήματα- Προβληματικά γεγονότα – Καταστάσεις που σχετίζονται με συγκρούσεις
 • Ξαφνική θλίψη ή κατάθλιψη -προβλήματα – Συνεχής ένταση που σχετίζεται με το λαό
 • Απροσδόκητες απώλειες – Ξαφνική θλίψη – Διαταραχές ή ενοχλήσεις που σχετίζονται τραυματισμούς μεταξύ των λαών
 • Σημαντικές περιόδους για ουσιαστικές αλλαγές — Σημαντικές αλλαγές σε πληθυσμούς ή έθνη
 • Δημόσια δουλειά μεταξύ της ελίτ – πίεση ή εξαναγκασμός σε επίσημες υποθέσεις – Σημαντικά έθνη σε πόλεμο
 • Σπανίζουν τα χρήματα – Λίγα τα υπάρχοντά – Περιορισμένη κέρδη – Νομικά προβλήματα-οικονομικά προβλήματα
 • Στέρηση – Συνεχείς κίνδυνοι 
 • Μη αναμενόμενα προβλήματα στις επιχειρήσεις – Συνεχής δημιουργία έντασης – Ενέργειες που συμβάλλουν σε προβλήματα κατά τη διάρκεια μεταρρυθμίσεων – Έντονη αναταραχή – Μεγάλες κρίσεις -Εξεγέρσεις που αφορούν την εποπτεία ή τα αναγκαστικά μέτρα
 • Μεγάλες ψευδαισθήσεις
 • Αδυναμίες που σχετίζονται με ιατρικά προβλήματα — Ζημιές από πλημμύρες – Μόλυνση του νερού ή του αέρα 
 • Ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με τη στέρηση
 • Ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με μεταρρυθμίσεις ή επανάσταση – Δράσεις που σχετίζονται με ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια – Τεχνική απάτη με μεγάλη επίπτωση – ισχυρές καταιγίδες
 • Προβλήματα που σχετίζονται με τις προσπάθειες για ελευθερία – Εκτεταμένοι θάνατοι
 • Οι διαπραγματεύσεις – Συζητήσεις χυδαίες ή μοχθηρές ενέργειες – χειραγώγηση – Πρόκληση – γκρίνια, η γελοιοποίηση, ή προσβολές – μομφή – Ενέργειες που συμβάλλουν σε συγκρούσεις
 • Αποδυναμωμένοι πνεύμονες – Ατυχής αποφάσεις ή ενέργειες – Αδικαιολόγητες πράξεις – Δράσεις που συμβάλλουν σε οικονομικές απώλειες – Παράνομες δραστηριότητες – Απάτη – Αποπομπές – Ανικανότητα
 • Επιδημίες
 • Ανησυχίες σχετικά με νομικά θέματα – Προβλήματα σχετικά με τα κέρδη κάτω από το τραπέζι – Δυστυχία σε σχέση με κτίρια – Προβλήματα που σχετίζονται με έλλειψη χρημάτων – Στέρηση
 • Οι αγώνες και μάχες για το μέλλον των οικονομικών – κακόβουλος αριστείας ή κυριαρχία που σχετίζονται με τα χρήματα – την αδικία υψηλής αντοχής – Μεγάλη ατυχία – Αυξήσεις σχετικά με την αποτυχία
 • Δυστυχία – Οικονομικές απώλειες – Αδικία – Απώλεια
 • Μικρή ελευθερία για αποκλίνουσες απόψεις

Σχόλια

σχόλια